Mainos
Mainos

Yle: "Suomeen rakennettiin laiton vaalirahajärjestelmä"

Ylen mukaan apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske arvostelee rajusti puolueiden vaalitukia. Kalske sanoo, että rikosepäilyjen mukaan Suomeen rakennettiin lainvastainen rahoitusjärjestelmä, joka oli kaiken kontrollin ulkopuolella.

Perustuslakivaliokunta aloittaa huomenna entisen pääministerin Matti Vanhasen esteellisyysasian käsittelyn. Vanhasen tapaus on yksi osa laajasta viranomaisselvittelystä, joka kohdistuu vaalirahasotkuun.

Rikoksista epäiltynä ovat istuvista kansanedustajista Antti Kaikkonen (kesk), Ilkka Kanerva (kok), Marja Tiura (kok) ja Sampsa Kataja (kok).

Tutkinnassa selvitetään Kuntien eläkevakuutuksen varojen kulkeutumista Nova-yhtiöiden kautta poliitikoille ja myös Raha-automaattiyhdistyksen varojen kulkeutumista Nuorisosäätiön kautta keskustapoliitikoille.

Kalske sanoo Ylen haastattelussa poliisitutkintojen näyttävän siltä, että Suomeen oli rakennettu järjestelmä, jossa ulkopuolisten tietämättä tuettiin puolueita julkisin varoin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme