Mainos
Mainos

Yle: Venäjä estänyt kesällä yli sadan ihmisen laittoman maahantulon Suomeen

Venäjän rajaviranomaiset ovat estäneet kuluneen kesän aikana yli sadan ihmisen laittoman pääsyn Suomeen, kertoo Yle Uutiset. 

Laittomat maahantuloyritykset on tehty virallisten rajanylityspakkojen ulkopuolella. Kyse on uutisen mukaan vain Viipurin alueen yrityksistä.

Kaakkois-Suomessa on otettu kiinni vain neljä itärajan laittomasti ylittänyttä henkilöä. Kaakkois-Suomen Rajavartiostosta myönnetäänkin, että itärajan valvonta on tällä hetkellä pitkälti Venäjän viranomaisten varassa. 

– Me olemme tällä hetkellä aika paljon Venäjän rajavalvontakyvyn varassa. He omalla puolella estävät luvattomia rajanylityksiä todella paljon, Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja eversti Ismo Kurki sanoo.

Itärajan valvontaan halutaan kohdistaa lisää resursseja ja Kaakkois-Suomen rajavartiosto aikookin siirtää syksyn aikana 20 passintarkastajaa Imatran, Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikoilta maarajan valvontaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme