Mainos
Mainos

Yle-vero sai hyväksynnän – voimaan 2013

Yleisradion rahoitus vastedes Yle-verolla on hyväksytty kaikissa eduskuntaryhmissä. Viimeisenä ryhmänä asiasta päätti tänään aamulla SDP.

Tarkoitus on rahoittaa Yleä verotuksen yhteydessä maksettavalla maksulla. Jokaista täysikäistä koskeva vero on henkilökohtainen, ei kotitalouskohtainen. Maksu on pienimmillään 50 ja suurimmillaan 140 euroa, kertoo viestintäministeri Krista Kiuru (sd.). Lähtökohtaisesti jokainen maksaa ansio- ja pääomatulojen perusteella 0,64 prosenttia Yle-veroa.

Yksin asuvat saavat Yle-maksussa tuntuvan alennuksen verrattuna nykyiseen tv-lupamaksuun. Yle-maksun yläraja on 140 euroa, kun nykyisessä tv-lupakäytännössä yksin asuvan maksettavaksi tulisi vuonna 2013 Kiurun mukaan 280 euroa. Kaksin asuvilla maksimimaksu on 280 euroa eli saman verran kuin tv-lupamaksulla olisi.

Eduskunnan päätettäväksi sen sijaan jää, miten verotetaan talouksia, joissa asuu kolme tai useampi aikuista.

Alle 7 813 euroa vuodessa ansaitsevat eivät joudu maksamaan Yle-veroa. Täyden 140 euron maksun sen sijaan joutuu maksamaan jo silloin, jos tulot ovat hiukan alle 22 000 euroa vuodessa tai enemmän.

Yle-verolla on tarkoitus kerätä vuonna 2013 Ylelle yksityisiltä henkilöiltä 480 miljoonaa euroa ja yrityksiltä 22 miljoonaa euroa, eli yhteensä 502 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot