Mainos
Mainos

Yle: VTV löysi huomautettavaa presidentin kanslian ja ministeriöiden toiminnasta

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) löysi huomautettavaa 43 viraston johdon toiminnassa, kertoo Yle. Huomautettavaa oli muun muassa tasavallan presidentin kanslian, valtioneuvoston kanslian ja usean ministeriön toiminnassa.

Tarkastuksessa löytyi muun muassa esteellisinä tehtyjä päätöksiä ja paljon matkalaskuja ilman tarpeellisia tietoja, Yle kertoo.

VTV tutki valtion 60 viraston ylimmän johdon toimintaa vuoden 2014 marraskuusta vuoden 2015 heinäkuun loppuun.

Huomautuksista huolimatta VTV tiedotti toukokuussa tarkastuksesta otsikolla "Valtion virkamiesjohto noudattaa hyvää hallintotapaa". VTV:n tilintarkastuspäällikkö Jaakko Eskola sanoo Ylelle, että kokonaisuus oli pääsääntöisesti hyvällä tolalla. Eskolan mukaan suurin osa huomautettavista asioista oli melko pieniä.

Ylen mukaan yhtään tapausta ei viety poliisille, mutta Puolustusvoimien matkojen ja edustustilaisuuksien asianmukaisuudesta VTV pyysi eduskunnan oikeusasiamiehen näkemystä.

Yle selvitti asiaa useiden tietopyyntöjen ja haastattelujen avulla. VTV:n toukokuussa julkaisemasta yhteenvedosta ei käynyt ilmi, mistä virastoista löytyi ongelmia, joten Yle kävi läpi kaikki asiakirjat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme