Mainos
Mainos

Yle: Yrittäjien puheenjohtaja vaatii siestaa Suomeen

Suomen yrittäjien puheenjohtaja Jarkko Wuorinen haluaa siestan myös Suomeen. Wuorinen huomauttaa, että kesä on ollut monen alan yrittäjälle haasteellinen. Ratkaisu voisi hänen mukaansa olla tauon pitäminen helteisinä päivinä kuumiimpaan aikaan.

- Suomessa on yleensä panostettu hyvin työskentelyolosuhteisiin. Työpaikkojen ilmanvaihtojärjestelmät on kuitenkin tehty normaalioloihin ja nyt on toisenlainen tilanne, Wuorinen sanoo Yle Lahden haastattelussa.

Yrittäjien puheenjohtajaan ovat helteiden aikana ottaneet yhteyttä muun muassa hoito- ja kuljetusalan yrittäjät. Wuorinen huomauttaa, että Suomessa on jo käytössä kesäaika.

- Siestan pitämisestä voitaisiin sopia paikallisesti joillakin aloilla. Tietysti sillä varauksella, että hellekesät ovat tulleet jäädäkseen.

Lain mukaan työnantajan pitää huolehtia siitä, että työskentelyolosuhteet ovat kohtuulliset ja lämpötila pysyy alle 28 asteessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot