Mainos
Mainos

Yleinen Roundup-myrkky kieltoon?

Suomi vaatii amerikkalaisfirmalta uudet tutkimukset Roundup-kasvimyrkyn vaikutuksista.

Suomen maatalouden yleisimmän torjunta-aineen Roundupin käyttö joudutaan arvioimaan uudelleen. Sosiaali- ja terveydenhallinnon tuotevalvontakeskus vaatii myrkyn valmistajalta lisätietoa siitä, vaurioittaako aine geeniperimää. Omiin tutkimuksiin viranomaisilla ei ole mahdollisuuksia.

Glyfosaatti on kasvimyrkky, joka tappaa viljan kasvua haittaavat rikkakasvit. Sen käyttö on hyvin yleistä koko maailmassa. Viranomaiset joutunevat nyt kuitenkin harkitsemaan kantansa myrkkyyn uudelleen: Uuden italialaistutkimuksen mukaan myrkky kun vaurioittaa perimää.

Sosiaali- ja terveydenhallinnon tuotevalvontakeskus tahtoo aiheesta vielä lisätietoa. Se vaatii Roundupin amerikkalaisvalmistajaa Monsantoa toimittamaan uusia tutkimuksia.
Tammikuun lopussa tuotevalvontakeskus katsoo, pystyykö se nykytiedoilla arvioimaan Roundupin vaikutukset perimään. Jos myrkky todetaan perimää vaurioittavaksi - tuotevalvontakeskus esittää aineen käytön kieltämistä.
(MTV3/Jussi Eronen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme