Mainos
Mainos

Yleisen asevelvollisuuden suosio marssii alamäkeä

Yleisen asevelvollisuuden kannalla on aiempaa harvempi. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimuksen mukaan miesten yleistä asevelvollisuutta eli nykyistä järjestelmää kannattaa nyt 63 prosenttia suomalaisista, kun vuosi sitten sitä kannatti vielä 73 prosenttia.

Valikoivaan varusmiespalvelukseen siirtyminen on sen sijaan nostanut nopeasti suosiotaan. Nyt sitä kannattaa 27 prosenttia, kun vuosi sitten sen puolella oli vain 16 prosenttia suomalaisista. Valikoiva asevelvollisuus tarkoittaisi sitä, että nykyistä huomattavasti pienempi osa ikäluokasta kävisi armeijan.

Nato-jäsenyyden kannatus on laskenut hieman. Nyt 25 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi liittyä Natoon. Viime vuonna 28 prosenttia oli tätä mieltä.

Suomen Afganistan-operaatio jakaa suomalaiset kahtia: toisen puolen eli 48 prosentin mielestä Suomen pitäisi lopettaa sotilaallinen läsnäolo Afganistanissa ja toisen puolen eli 46 prosentin mielestä säilyä siellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot