Mainos
Mainos

Yleisradio sensuroi dokumenttiaan – yllyttää kansanryhmää vastaan

Yleisradio on päättänyt sensuroida lauantaina uusintana esitettävää Virtuaalinen sota -dokumenttia, joka kertoo tsetseenien diasporasta. Yle Areenasta elokuva poistettiin jo eilen.

Siitä poistetaan lainaus pastori Juha Molarin nettivideosta, jossa Molari toivoo Kavkaz Centerin toimittajien ja tietokoneiden tuhoamista.

Dokumentti on esitetty jo kerran aikaisemmin. Nyt sitä sensuroidaan, koska Yleisradion mukaan videossa yllytetään rikokseen yhtä kansanryhmää vastaan.

Ohjaaja Pekka Niskasen mukaan itse elokuva ei yllytä kansanryhmää vastaan ja Molarin esittämä video on hänen mukaansa osa elokuvan kuvaamaa tsetseenipakolaisten todellisuutta.

Niskasen mukaan asioiden esiin tuominen on yksi elokuvan tehtävistä ja niiden käsittelyä on syytä jatkaa eikä haudata näkymättömiin.

Virtuaalinen sota kertoo ohjaajan yrityksestä rakentaa Internetin Second Life -maailmaan virtuaalinen Tsetsenia yhdessä tsetseenipakolaisten kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme