Mainos
Mainos

Yleisradio täyttää 80 vuotta

Vuosipäivää vietetään ensimmäisen radiolähetyksen kunniaksi. Säännölliset televisiolähetykset Yleisradio aloitti vuonna 1958.

Yleisradion ensimmäisestä radiolähetyksestä tulee kuluneeksi tänään tasan 80 vuotta. Päivän katsotaan olevan Yleisradion ja Suomen säännöllisen yleisradiotoiminnan syntymäpäivä.

Itse Yleisradio-yhtiö perustettiin toukokuussa 1926, ja ohjelmatoiminta aloitettiin siis saman vuoden syyskuussa. Aluksi ohjelmaa lähetettiin vain neljänä päivänä viikossa. Suorat lähetykset kuultiin kahdessa osassa ja ne sisälsivät lähinnä puhetta ja musiikkia, koska tallentavia laitteita ei vielä 20-luvulla ollut käytettävissä.

Myös uutistoiminta alkoi vähitellen. Aluksi Suomen Tietotoimisto kokosi Yleisradiolle "tärkeitä tiedotteita" luettaviksi, mutta myöhemmin Yleisradio alkoi toimittaa uutisia myös itse.

Vuonna 1928 suurin osa suomalaisista pystyi kuuntelemaan Ylen lähetyksiä, kun Lahden suurasema valmistui. Säännölliset televisiolähetykset Yleisradio aloitti vuonna 1958.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme