Mainos
Mainos

Ylen Jääskeläinen: Mokasin varomattomalla lausunnolla

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kirjoittaa Twitterissä mokanneensa varomattomalla lausunnollaan lehtihaastattelussa.

Jääskeläinen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että jos Julkisen sanan neuvosto ryhtyy liikaa määrittelemään Ylen journalistista linjaa, on Ylen perustettava oma elin sitä varten.

– Sanotaan se nyt suoraan: Mokasin varomattomalla lausunnolla vakavassa aiheessa. En halua horjuttaa JSN:n asemaa. Haluan vahvan JSN:n, Jääskeläinen kirjoittaa Twitterissä.

Jääskeläinen sanoi aiemmin STT:lle, että kommentti Ylen oman itsesäätelyelimen perustamisesta oli sarkasmia.

– Aavistuksen verran sarkastisesti heitin tämän kuvainnollisen ajatuksen, hän kertoi.

Jääskeläisen mukaan Ylessä ei ole käyty minkäänlaista keskustelua Julkisen sanan neuvostosta luopumisesta. Hän sanoo puhuneensa HS:n haastattelussa siitä, että Ylen journalistisesta linjasta pitää päättää Ylessä.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tiedotti olevansa pöyristynyt Jääskeläisen viimeaikaisista lausunnoista ja toiminnasta. Kärnän mukaan Jääskeläisen pitäisi erota.

– Vaikka Jääskeläinen on nyt paikannut omia lausuntojaan, on tällaisilla asioilla leikittelykin vaarallista, Kärnä katsoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme