Mainos
Mainos

Ylen kannatuskysely: Keskusta palasi suurimmaksi puolueeksi

Keskusta on palannut suurimmaksi puolueeksi Ylen kannatuskyselyssä ohi SDP:n.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä keskustaa sanoi äänestävänsä 20,2 prosenttia vastanneista, SDP:tä 20,1 prosenttia. Kummankin puolueen kannatuksessa on kuitenkin laskua edellisestä kyselystä. Keskustan kannatus laski 0,2 ja SDP:n 1,4 prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suurinta on kokoomuksen kannatus, 17,7 prosenttia. Kannatus nousi huhtikuusta 0,7 prosenttiyksikköä.

Neljännellä paikalla on vihreät, jonka kannatuslukema 14,8 prosenttia on uusi ennätys. Puolueen kannatus nousi jo toistamiseen, ja edellisestä kyselystä kannatus parani 1,3 prosenttiyksiköllä. Vihreät on ainoa oppositiopuolue, jonka kannatusluvut olivat nousussa.

Hallituspuolue perussuomalaiset onnistui myös kasvattamaan suosiotaan huhtikuun mittauksesta. Perussuomalaisia äänestäisi nyt 9,0 prosenttia vastaajista, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä enemmän kuin huhtikuussa.

Vasemmistoliiton kannatuslukema on mittauksessa 8,3 prosenttia. RKP saa 4,2 prosentin kannatuksen, kristillisdemokraatit 3,5 prosenttia.

Kyselyyn haastateltiin 3858 ihmistä 9.5.-7.6. Tutkimuksen virhemarginaali suurimpien puolueiden osalta on 1,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme