Mainos
Mainos

Ylen kysely: Joka kolmas pelkää patsaskiistan vaikutuksia

Valtaosa suomalaisista on kuitenkin sitä mieltä, ettei Viron patsaskiistalla ole merkitystä Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin.

Lähes joka kolmas suomalainen pelkää Viron ja Venäjän patsaskiistan huonontaneen Suomen ja Venäjän suhteita, ilmenee Ylen uutisten teettämästä kyselystä. 65 prosenttia kuitenkin katsoo, ettei kiista ole huonontanut suhteita.

Vastaajista 20 prosentin mielestä Venäjän kannanotot ovat lisänneet Suomen tarvetta liittyä Naton jäseneksi. Neljän prosentin mielestä Venäjän toimet ovat vähentäneet tarvetta liittyä Natoon. Lähes kahden kolmasosan mielestä Venäjän kannanotoilla ja Suomen Nato-jäsenyydellä ei ole toistensa kanssa tekemistä.

Nato-jäsenyydestä esitetty kysymys oli muotoiltu: "Kuinka Venäjän viimeaikaiset kannanotot maailmanpolitiikassa ovat vaikuttaneet Suomen tarpeeseen liittyä Naton jäseneksi?"

Taloustutkimus haastatteli tutkimukseen tällä viikolla noin tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme