Mainos
Mainos

Ylen ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies: JSN-päätökset selkiyttävät tilannetta

Ylen ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmies Jyrki Saarikoski pitää Julkisen sanan neuvoston (JSN) päätöksiä hyvinä työntekijöiden kannalta. Hänen mukaansa ne selkiyttävät tilannetta.

– Päätös alleviivasi sitä, että pääministeri Sipilä on selkeästi ja räikeästi yrittänyt vaikuttaa Ylen sisältöihin, Saarikoski sanoo.

JSN:n mukaan Yle myös taipui jossain määrin painostuksen alla.

– On hyvä, että näin selkeästi sanotaan ja se tulee JSN:n taholta, Saarikoski kommentoi.

Talon johdon Saarikoski toivoo oppivan ainakin sen, että "vähän hätäiset" ohjausliikkeet, jollaisia hänen mukaansa tehtiin Katera Steel -uutisoinnin jälkimainingeissa, tulevat julkisuuteen. Tällöin ongelmat, joita haluttiin ennaltaehkäistä, iskevät silmille vielä pahempina.

Toive ilmapiirin normalisoitumisesta

Työntekijöiden toive on ollut jo pidemmän aikaa, että kaikki voisivat jatkaa töitään normaalisti, Saarikoski sanoo. Hän toivookin, että JSN:n päätökset ovat osaltaan laittamassa päätepistettä kohulle, joka on heikentänyt työilmapiiriä.

Työilmapiirin korjaantumiseen menee vielä aikaa

– Luottamusasiat ja työilmapiiriasiat ovat sellaisia, että niitä pitää rakentaa kuukausia tai pidempääkin, Saarikoski sanoo.

– Suunta on kuitenkin ollut työntekijöiden kokemuksen mukaan ehdottomasti parempaan päin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme