Mainos
Mainos

Ylen rahoitus selvinnee tänään – veronmaksajille tulossa lisämaksu

Pitkään valmisteltu Yleisradion rahoitusongelma ratkennee tänään. Eduskuntaryhmät käsittelevät iltapäivällä uutta rahoitusmallia.

Tarkoituksena on, että rahoitus hoidetaan verotuksen yhteydessä maksettavalla maksulla. Maksu on 50–140 euroa, ja se riippuu tuloista. Alle 7 000 euroa vuodessa ansaitseva ei maksa mitään.

Yrityksille tulee oma maksu. Yli 400 000 euron liikevaihdon yritykset maksavat 400 euroa. Maksu nousee portaittain niin, että suuret yritykset maksavat tuplamaksun.

Tarkoituksena on kerätä Ylen tarvitsemat 500 miljoonaa euroa vuodessa. Varat ohjataan erillisestä rahastosta Ylen käyttöön. Nykyinen tv-maksu on noin 250 euroa samassa taloudessa asuvilta. Tv-maksujärjestelmä ei ole ollut enää toimiva ratkaisu.

Ylen rahoitusmallia on vatvottu pitkään. Mitään mallia ei ole todettu kaikille tasapuoliseksi. Hallitus on luvannut, että asia hoidetaan ennen joulua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme