Mainos
Mainos

Turvattomuusillassa esiintyneelle 80-vuotiaalle sataa kiitosta: "Linnéa tuli ja tyhjensi pajatson"

Ylen eilisessä Turvattomuus-illassa oli vieraana 80-vuotias elämän ilot ja surut kokenut Linnéa Mynttinen. Linnea sulatti puheenvuorollaan kertaheitolla suomalaisten sydämet. Hänen puheensa jälkeen Twitter täyttyi ylistävistä kommenteista. 

Kirkkonummella asuva pyörätuolilla kulkeva Linnea Mynttinen tarvitsi viime vuonna avustajan, mutta hän ei sitä saanut. Kaikki kuitenkin järjestyi, kun Mynttinen päätti kysyä apua vastaanottokeskuksesta.

Irakilainen Ali saapui Linnean avuksi ennen joulua. Kaikkia järjestely ei kuitenkaan vakuuttanut, vaan Linnean lähipiiristä kuului ennakkoluuloja.

– Sanoin heille, että tilanne on kamalan vaaraton, koska parasta ennen päivämäärä on minun kohdallani mennyt jo aikoja sitten. Ali voisi olla minun lapsenlapseni, Linnéa Mynttinen kertoo. 

Varoitteluja tuli muistakin suunnista.

– Sanoin, että paskapuhetta on maailma täysi, ei niistä kannata välittää, Mynttinen tokaisee.

Linnéa Mynttinen muistutti Ylen keskusteluillassa, että tilastojen mukaan väkisinmakaamisissa Suomi on Euroopan ykkönen. Siksi hän olikin huolissaan siitä, mitä niin sanotut kantasuomalaiset tekevät.

– Jos asutaan esimerkiksi kerrostalossa, jossa ihmiset eivät yleensä tunne toisiaan, silloin ei ole ollenkaan varmaa, että onko siellä väkisinmakaaja oven takana naapurissa, Mynttinen sanoi.

Turvapaikanhakijat voisivat Linnéa Mynttisen mielestä esimerkiksi auttaa vanhuksia. Hän kehottaakin vanhuksia olemaan itse aloitteentekijöinä. 

– Kannattaa ottaa yhteyttä vastaanottokeskukseen ja kertoa, mitä voi tarjota ja mitä apua haluaisi. 

Puheenvuorossaan Linnéa kertoi myös itse kokeneensa paljon vastoinkäymisiä elämänsä aikana. Hän muistutti ystävyyden arvokkuudesta ihmisten välillä. Jokainen tarvitsee silloin tällöin kuuntelijaa. 

– Me ei aina tarvita ammatti-ihmisiä, vaan se että voi kertoa asiansa jollekin ja joku kuuntelee. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme