Mainos
Mainos

Yli 13 000 opiskelijan koulutuskeskus konkurssiin

Pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla toimiva aikuiskoulutuskeskus Adulta hakeutuu konkurssiin. Adultan hallitus kokoontui eilen ja päätti ehdottaa, että yrityssaneerauksesta luovutaan. Lopullisen päätöksen tekee Adultan yhtiökokous 1.4.

Puheenjohtaja Mauri Marjamäen mukaan hallitus valmistelee samalla tutkintapyyntöä koulun toiminnan järjestämisestä ja rahoittamisesta vuosina 2005-2008.

Adulta on velkaa valtiolle yli 30 miljoonaa euroa. Opetushallituksen tarkastuksessa kävi ilmi, että Adulta on tahallisesti rikkonut oppisopimuskoulutusta koskevia säännöksiä ja nostanut valtiontukia väärin perustein.

Marjamäen mukaan opiskelu järjestetään toistaiseksi normaalisti Adultassa. Opiskelijat siirretään toisiin aikuiskoulutuskeskuksiin todennäköisesti huhtikuun aikana. Mahdollisia siirtokouluja olisivat Amiedu, Keuda tai Varia.

Adultan seitsemässä toimipisteessä opiskelee vuosittain yli 13000 aikuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot