Mainos
Mainos

Yli 200 hukkunutta alkuvuoden aikana

Suomessa hukkui tammi-syyskuussa ainakin 205 ihmistä eli 80 enemmän kuin vuosi sitten, kerrotaan Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta.

Päättynyt kesä on siis kääntänyt hukkumiskuolemat uuteen nousuun vuonna 1991 alkaneen hyvän kehityksen jälkeen. Käänteen jyrkkyyttä kuvaa se, että hukkuneita oli koko viime vuoden aikana 144 ja vuotta aiemmin 193. Syyskuussa hukkui 15 miestä ja yksi nainen. Näistä yhdeksän oli ollut kalamatkalla.

Liitto varoittaakin syksyisille kalaretkille lähtijöitä kylmän veden vaaroista. Veneen on syytä olla hyvin varustettu ja veneilijöiden selvin päin ja pelastusliivit yllä. Turhaa liikkumista veneessä on syytä välttää.

Mikäli vene kaatuu, veteen joutuneen on parasta jäädä veneen luo odottamaan apua. Vesille lähtijöiden on hyvä ilmoittaa reittinsä ja aikataulunsa kotiväelle - ja maltettava jäädä rannalle huonolla säällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme