Mainos
Mainos

Yli 2000 potilasvahinkoa korvattiin

Viime vuonna jätettiin 7931 potilasvahinkoilmoitusta, eli suurin piirtein saman verran kuin edellisenä vuonna.

Potilasvakuutuskeskus totesi korvattaviksi potilasvahingoiksi 2348 tapausta. Korvattujen potilasvahinkojen osuus ilmoitetuista on pysynyt koko 2000-luvun samalla tasolla.

Yleisimmät korvattavat hoitovahingot olivat sattuneet raajamurtumien leikkauksen ja muun hoidon yhteydessä sekä polven ja lonkan tekonivelleikkauksissa.

Korvatuista vahingoista 90 prosenttia oli hoitovahinkoja. Infektiovahinkoja oli 7 prosenttia ja muita vahinkoja 3 prosenttia.

Kaikista korvatuista vahingoista neljännes oli tapahtunut yksityisellä sektorilla ja muut julkisella sektorilla.

Korvauksia potilasvakuutuksista suoritettiin viime vuonna kaikkiaan 30 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen korvauslaji oli ansionmenetyskorvaukset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot