Mainos
Mainos

Yli 25 vuotta vankilassa - hovioikeus vapautti murhasta tuomitun

Helsingin hovioikeus on päättänyt vapauttaa elinkautista istuvan Jari Ilari Judinin. Judin on ollut vankilassa yhtäjaksoisesti yli 25 vuotta.

Hänet tuomittiin elinkautiseen vuonna 1996 Jack Morren murhasta. Judin oli tuolloin lomalla vankilasta, jossa hän suoritti Huopalahdessa tehdystä kioskiyrittäjän taposta saamaansa tuomiota. Senkin hän oli tehnyt vankilomansa aikana.

Morre löytyi tammikuussa 1996 Tapulikaupungista auton takakontista jätesäkkeihin käärittynä. Poliisitutkimuksissa selvisi, että avovankilasta lomalla ollut Morre oli teollisuushallissa Malmilla pakotettu polvilleen ja häntä oli ammuttu takaraivoon. Oikeuden mukaan motiivi liittyi huumevelkoihin ja Judin ampui Morren jonkun toisen henkilön toimeksiannosta. Tämä teettäjä ei koskaan selvinnyt.

Judin oli Morren murhan aikaan lomalla Uudenmaan lääninvankilasta, jossa hän kärsi 15 vuoden tuomiota taposta, ryöstöistä ja muista rikoksista.

Vankilassa Judin on ollut 1980-luvun puolivälistä.

Helsingin hovioikeuden vapauttamistuomion perustelut ovat salaiset. Judin vapahtuu ehdonalaiseen helmikuussa 2012.

Elinkautisesta voi vapautua hovioikeuden päätöksellä tai presidentin armahduksella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme