Mainos
Mainos

Yli 30 rattijuoppoa jäi kiinni Länsi-Suomen suurratsiassa

Liikkuva poliisi puhallutti yhteensä yli 10 000 kuljettajaa.

Liikkuvan poliisin Länsi-Suomen osaston suurratsiassa jäi kiinni viikonloppuna 32 rattijuoppoa. Poliisi puhallutti ratsian aikana kaikkiaan yli 10 000 kuljettajaa.

Lauantai-aamuna alkaneessa ja yöllä päättyneessä juopporatsiassa oli mukana poliiseja Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Porista, Vaasasta, Seinäjoelta ja Kokkolasta.

Poliisin haaviin jääneistä 32 rattijuoposta 29 oli miehiä. Nuorin kiinni jääneistä oli 17- ja vanhin 67-vuotias. Törkeän rattijuopumuksen raja ylittyi kahdeksalla kiinnijääneellä.

Rattijuoppovalvonnan ohessa poliisi määräsi kahdeksan kuljettajaa ajokieltoon kovan ylinopeuden takia. Erilaisista rikkeistä kirjoitettiin 64 sakkoa tai rikesakkoa.

Poliisista muistutetaan, että tilastojen mukaan joka viidennessä kuolemaan johtaneessa liikenneturmassa kuljettaja on ollut rattijuoppo. Rattijuopumusonnettomuuksissa kuolee vuosittain 80 ja loukkaantuu noin 1 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme