Mainos
Mainos

Yli 900 virkamiestä EU-valmennuksessa

Yli 900 suomalaista virkamiestä saavat erikoisvalmennusta hoitamaan Suomen EU-puheenjohtajakautta vuoden 1999 toisella puoliskolla. Virkamiesten kielitaitoa kohennetaan, heitä perehdytetään EU:n historiaan, kokoustekniikkaan ja käytäntöihin. Virkamiehiä treenataan myös neuvottelutaidossa ja he saavat opetusta muiden EU-maiden toimintatavoista ja kulttuureista.

Puheenjohtajamaan tehtäviin kuuluu johtaa epälukuista määrää virkamiestyöryhmiä, jotka valmistelevat ministerineuvoston päätöksiä. Puheenjohtajan on osattava pitää työskentelyn ohjat käsissään ja runnoa kompromisseja kiistelevien jäsenmaiden kesken.

Eri ministeriöt ovat valinneet montako ne haluavat valmentaa; lukumäärät vaihtelevat paljon. Suurinta koulutuksen tarvetta todettiin maa- ja metsätalousministeriössä, missä valmennukseen on komennettu 170 virkamiestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme