Mainos
Mainos

Yli kymmenen kuntaa lomauttaa päiväkotien henkilöstöä

Päiväkotien henkilöstöä on lomautettu tai lomautetaan tänä vuonna ainakin 12 kunnassa. Joukossa on niin pieniä kuin suuriakin kuntia eri puolilta Suomea.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kertoo STT:lle, että isoista kaupungeista ainakin Turku ja Kuopio lomauttavat päivähoidon henkilöstöä. Pohjoisin lomauttaja on Enontekiö ja eteläisin Hanko.

Johtavat kuntapäättäjät eivät tiedä päiväkotisäästöistä

Johtavat kuntapäättäjät eivät tiedä kuntien säästävän lasten päivähoidosta, ilmenee Lastentarhanopettajien liiton teettämästä tutkimuksesta.

Enemmistö kuntien johtavista luottamushenkilöistä sanoo, että päivähoitoon kohdistuvia säästöjä ei ole tehty eikä ole suunnitteilla.

Lähes puolet vanhemmista pitää nykyisiä päivähoitojonoja ja ryhmäkokoja liian suurina.

Tutkimukseen vastasi runsaat 200 kuntapäättäjää ja 500 alle seitsenvuotiaiden lasten vanhempaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot