Mainos
Mainos

Yli miljoona äänesti ennakkoon kuntavaaleissa

Kuntavaalien tänään päättynyt ennakkoäänestys on sujunut vilkkaammin kuin neljä vuotta sitten. Kuntavaalien ennakkoäänestyksessä kävi äänestämässä yli miljoona kansalaista.

Viimeisenä päivänä äänesti yli 240000 äänioikeutettua.

Äänioikeuttaan käytti seitsemän ennakkoäänestyspäivän aikana kaikkiaan 1 012 656 äänioikeutettua eli 24,16 prosenttia kaikista äänioikeutetuista. Neljä vuotta sitten ennakkoääniä kertyi 940 000 eli 22,94 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla ennakkoon.

Ahkerimmin ovat äänestäneet vanhimmat ikäluokat. 64-75-vuotiaista on äänestämässä käynyt jo 46 prosenttia ja sitä vanhemmistakin lähes 40 prosenttia. Sen sijaan nuorimmista, 18-24-vuotiaista on äänestänyt vasta 10,5 prosenttia.

Ennakkoäänestyksen vilkkaus ennakoi kuntavaalien äänestysprosentin nousemista neljän vuoden takaisesta, jos varsinainen vaalipäivä ensi sunnuntai on yhtä vilkas kuin edellisvaaleissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme