Mainos
Mainos

Yli miljoona suomalaista käyttänyt internetiä

Noin 1 040 000 suomalaista on tutustunut internetin käyttöön, kertoo Taloustutkimuksen tuore seurantatutkimus. Kerran viikossa internetiä käyttää lähes 610 000 suomalaista, kun taas päivittäin verkkoon ottaa yhteyden yli 260 000 suomalaista. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna viikoittain internetiä käyttävien määrä on kasvanut 107 prosenttia ja päivittäin käyttävien 166 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten internet-käyttäjien kaupankäynti verkossa on vähäistä, vaikka kiinnostus ostosten tekoon onkin melko suurta. Etenkin nuoret ovat myös valmiita maksamaan mielenkiintoisina pitämiensä www-sivujen katselusta. Kotimaisten www-sivujen suosio on tosin tutkimuksen mukaan alhainen.

Taloustutkimuksen seitsemättä internet-seurantatutkimusta varten haastateltiin 3008 15-74-vuotiasta suomalaista huhti- ja toukokuun aikana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme