Mainos
Mainos

Yli nelikymppisillä vaikeuksia työllistyä

Ikääntyneiden kohtaamat vaikeudet työmarkkinoilla ovat suuri este työurien pidentämiselle.

Ammattiliitto Pron keväällä jäsenilleen tekemän työmarkkinakyselyn mukaan yritykset siirtävät toimihenkilöitä sivuun kokeneimmasta päästä.

– Työnantajat eivät osaa nähdä sitä potentiaalia, mikä kokeneemmilla ihmisillä on. Viisikymppiset jäävät esimerkiksi sivuun täydennyskoulutuksesta ja se tuottaa ongelmia, kun ei ole annettu edes mahdollisuutta kilpailla työpaikoista nuorempien kanssa, tutkija Otto Kanervo sanoo.

Työttömäksi jääneiden toimihenkilöiden työllistymismahdollisuudet alkavat laskea voimakkaasti jo 40-vuotiailla kääntyen yhä jyrkempään alamäkeen mitä lähemmäs 50. ikävuotta tullaan.

Kanervo muistuttaa, että vanhemmilla työntekijöillä on myös paljon erikoisosaamista, jota työnantajien kannattaisi ottaa huomioon.

- Vanhemmat toimihenkilöt ovat erityisen motivoituneita ja heillä on sellaista hiljaista tietoa, mitä nuoremmilla ei ole.

Kyselyyn vastasi lähes 5 500 yli 50-vuotiasta toimihenkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot