Mainos
Mainos

Yli puolella pelkoja Kollajan tekoaltaan rakentamisessa

Pohjolan Voima on selvittänyt maanomistajien näkemyksiä osana alueella tehtävää Kollaja-hankkeen ympäristönvaikutusten arviointia. Yli puolet vastanneista sanoo hankkeen herättävän pelkoja.

- No suurimmat huolet liittyivät luontoon ja vesistöön. Eli ne mitä pidettiin tärkeimpinä vaikutuksina, niin niistä oltiin huolissaankin. Huolissaan oltiin myös hankkeen toimintatavoista ja laillisuudesta, koska tämän koskiensuojelulain mukaanhan tätä laitosta ei saa rakentaa, tutkija Anne Vehmas Ramboll Finlandista kertoo.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan Kollajan allas voidaan rakentaa jos siihen löytyy tahtoa. Vuotosta taas ei voida rakentaa Naturan takia.

- Tässä on paljon huolia ja pelkoja, ja hyvin paljon kriittisyyttä. Toisaalta, kun ihmisiltä kysytään, mikä on tärkeintä, niin enemmistö on pitänyt tärkeänä myöskin niitä asioita, jotka liittyvät tämän hankkeen toteuttamiseen, PVO-vesivoiman toimitusjohtaja Birger Ylisaukko-oja tiivistää.

Kyselyjä lähetettiin 927 ihmiselle. Vastausprosentti oli 56.

- 65 prosenttia vastaajista oli miehiä ja vielä paljolti iäkkäämpiä miehiä. Tämä ehkä kuvastaa sitä, että he ovat kiinnostuneempia tästä hankkeesta ja ovat myös aktiivisempia, koska tää historia on vanhempien tiedossa paremmin.

Myöhemmin syksyllä toteutetaan toinen, laajemmalle alueelle suunnattu kysely.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme