Mainos
Mainos

Yli puolet opettajista kokee, ettei työaika riitä

Opettajat pitävät työtään ristiriitaisena: se koetaan innostavaksi mutta stressaavaksi. Kolme neljästä opettajasta kokee työssään paljon kiirettä, kertoo OAJ:n tänään julkaisema työolobarometri.

-Työaika ei riitä, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

-Opettajat tekevät paljon töitä omalla ajallaan. Siihen puuttuminen on haaste OAJ:lle.

Yli puolet pitää työaikaa riittämättömänä. 78 prosenttia vastaajista kuitenkin innostuu työstään erittäin tai melko usein.

Erityisen paljon stressiä opettajille aiheuttavat lomautukset. Kaksi kolmasosaa opettajista kokee, että lomautuksilla on ollut kielteisiä vaikutuksia omaan jaksamiseen. Puolet ilmoitti työajan kasvaneen lomautuksen takia.

-Opettajilla se ei mene niin, että työt jätettäisiin lomautuksen takia vain tekemättä, vaan niitä tehdään enemmän ennen lomautusta ja sen jälkeen, Luukkainen kertoo ja kuvailee lomautuksen olevan kuin "märkä rätti vasten naamaa".

Kysely tehtiin loka-marraskuussa, ja siihen vastasi 1347 OAJ:n jäsentä. Kyselyn ulkopuolelle jätettiin OAJ:n luottamustehtävissä toimivat opettajat.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme