Mainos
Mainos

Yli sata kuntaa hakee valtiolta avustusta koulutyöhön

Yli sata kuntaa tavoittelee valtiolta avustusta koulujen välisen tasa-arvon parantamiseksi.

Valtio jakaa yhteensä 23 miljoonaa euroa kouluille, joiden alueella on paljon työttömyyttä, keskimääräistä matalampi koulutustaso tai paljon vieraskielisiä asukkaita. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan nämä kolme mittaria selittävät suuren osan koulujen välisistä eroista oppimistuloksissa.

– Meillä on tasalaatuisen hyviä kouluja, mutta ne toimivat hyvin erilaisissa ympäristöissä. Se eriyttää kouluja ja oppimistuloksia, Helsingin yliopiston tutkija Venla Bernelius sanoo.  

Avustusta jaetaan nyt toisen kerran. Edellisillä tuilla kouluihin on esimerkiksi palkattu erityisopettajia ja hankittu tietotekniikkaa. Ministeriön mukaan moni hakee uutta avustusta jo aloitetun toiminnan jatkamiseen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot