Mainos
Mainos

Yli tuhat eronnut kirkosta Yle-veron takia

Yli tuhat ihmistä on eronnut joulukuussa kirkosta Yle-veron takia, kertoo internetissä toimiva Eroakirkosta.fi-palvelu.

Palvelun mukaan Yle-veron vuoksi kirkon on jättänyt noin 1 100 ihmistä. Joulukuussa erotaan yleensä vilkkaimmin kirkosta, mutta Yle-veropäätöksestä seurannut eropiikki nostaa palvelun mukaan eromäärän tavallistakin korkeammalle. 11 000 eroajan raja ylitetään Eroakirkosta.fi:n mukaan todennäköisesti huomenna.

Kyse on tiettävästi Yle-veroon suivaantuneiden erikoisesta protestitavasta. Ylen rahoitus siirtyy vuodesta 2013 otettavaksi verotuloista, joten verotaakan ennallaan säilyttämiseksi usea on päättänyt erota kirkosta. Eroakirkosta.fi:n mukaan eroamisen perusteluissa on mainittu muun muassa, että kirkosta voi erota, mutta Ylestä ei.

Edellinen eroamisennätys on viime vuoden joulukuulta, jolloin kirkon jätti 9 800 ihmistä. Syynä oli Ylen tunteita kuumentanut Homoilta-lähetys.

Tänä alkuvuonna pienen eroaallon aiheutti loukkaavaksi koettu kristillinen Älä alistu!- kampanja, jossa homo- ja bi-seksuaaleja kehotettiin eheytymään heteroiksi.

Koko tänä vuonna kirkosta eroaa palvelun arvion mukaan noin 46 000 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme