Mainos
Mainos

Ylijohtaja Karjalainen: Koulukiusaaminen myrkyttää oppimisen

Jokelan ja Kauhajoen kouluampumisia tutkinut työryhmä peräänkuulutti koulujen pelastussuunnitelmien päivittämistä sekä yhteistyöstä vastaavaa nimikkopoliisia jokaiselle koululle. Opetusministeriön ylijohtajan Sakari Karjalaisen mukaan toteutus on ollut kattavaa ja toimii hyvin. Hän pitääkin erityisen tärkeänä paikallista yhteistyötä koulun, poliisi-, ja pelastustoimen välillä.

Koulujen turvallisuutta pohditaan tänään Hämeenlinnassa alkavassa seminaarissa. Oppilaitosten turvallisuudesta puhuttaessa suurin kehitys parin viime vuoden aikana on tapahtunut pelastuslain vaatimissa pelastussuunnitelmissa.

Turvallisuus huomioitava joka koulupäivä

Viranomaisyhteistyön lisäksi Karjalainen nostaa kuitenkin esiin myös koulun jokapäiväisessä arjessa tapahtuvan turvallisuuden huomioinnin. Avainasemassa ovat oppilashuolto ja varhainen puuttuminen, esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevista oppilaista on huolehdittava. Ehkä tärkeimpänä turvallisuutta edistävänä toimena Karjalainen näkee kuitenkin koulukiusaamisen ehkäisemisen ja koulun työrauhaan liittyvät kysymykset. Turvallisuuden näkökulmasta työrauhakulttuurilla on hyvin suuri merkitys.

Koulujen homeongelmat turvallisuusuhka

Viime aikoina esillä olleet koulujen homeongelmatkin Karjalainen nostaa turvallisuuskysymykseksi. Hänen mukaansa opiskelua tai työtä pitää voida tehdä ilman, että joutuu alttiiksi sairaudelle tai joutuu pelkäämään tällaista. Turvallinen oppilaitos on siis myös turvallinen terveydelle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot