Mainos
Mainos

Ylilääkäri varoittaa: Influenssakausi alkanut poikkeuksellisen rajuna

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Uudellamaalla kymmeniä ihmisiä on joutunut sairaalaan ja kahdeksan on menehtynyt influenssan vuoksi. Suomessa eletään parhaillaan rajuna alkaneen influenssakauden huippua.

HYKS:n infektiosairauksien klinikan ylilääkäri Asko Järvisen mukaan influenssakausi on alkanut rajuna.

– Edeltäviin vuosiin verrattuna valvontatasoista hoitoa on tarvinnut sairastuneista useampi, Järvinen kertoo MTV Uutisille.

Järvisen mukaan valtaosalla sairaalahoitoa tarvinneista potilaista ei ole ollut rokotusta. Rokotuksen ottaneista taas osalla tauti on iskenyt siinä vaiheessa, kun rokote ei ole vielä tarjonnut täyttä suojaa.

– Valvontaosastolla olleista hyvin harva on ollut rokotettu.

Järvinen uskoo, että pääkaupunkiseudulla eletään paraikaa influenssakauden huippua. Jos rokotetta ei ole vielä hankkinut, vielä ei ole liian myöhäistä.

– Epidemia voi jatkua vielä viikkoja eli jos tautia ei ole vielä sairastunut, rokotuksella ehtii vielä suojaa saamaan, vaikka täysi suoja tuleekin vasta kahden viikon kuluttua rokotuksesta.

– Tosin rokotteet alkavat olla jo vähissä.

Suurimmassa influenssariskissä ovat perussairaat ihmiset, joilla on jokin krooninen sairaus, kuten sydän- tai keuhkosairaus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme