Mainos
Mainos

Ylimääräinen korkovähennys poistuu

Ylimääräinen lainakorkojen vähennys poistuu jo ensi vuoden alussa. Alunperin eduskunta päätti, että se poistuisi vasta vuonna 2003. Hallitusneuvos Kirsi Seppälä valtiovarainministeriön vero-osastolta kertoo Väli-Suomen sanomalehdissä tänään, että uudistus tuottaa valtiolle noin 400 miljoonaa markkaa vuodessa.

Hallitusohjelmassa sovittu uudistus vie noin 450 markkaa vuodessa lähes miljoonalta ihmiseltä. Kolmessa vuodessa vähennys on noin 1500 markkaa.
-Uudistus menee kesällä valtion ensi vuoden talousarvioneuvotteluihin. On päätetty, että vähennys poistuu jo ensi vuoden alusta, Seppälä kertoo. Seppälän mukaan uudistuksen tuottama säästö on tarkoitus käyttää ansiotuloveron alentamiseen.

Myös eläkevakuutusten ja käyttelytilien verotus tiukentuu ensi vuonna. Hallitus pyrkii antamaan jo toukokuussa eduskunnalle lakiesityksen käyttelytilien ja vakuutusten verokohtelusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme