Mainos
Mainos

Ylimääräinen tunti vuorokauteen – ”Ajattelin, että ne toiset ovat myöhässä"

Viime yönä kelloja siirrettiin tunti taaksepäin, kun Suomi siirtyi talviaikaan. Aina kellojen siirto ei suju aivan kömmähdyksittä.

MTV Uutisten Facebook-sivuilla lukijat ovat jakaneet kellovekslailusta koituneita kommelluksiaan.

– Olin sairaalassa töissä, ja menin iltavuoroon. Ihmettelin, kun pukuhuoneessa ei ollut ketään. Ajattelin, että nyt ne toiset myöhästyy. Eikä tullut mieleeni, että minä itse olin myöhässä! Olivat työpaikalla arvanneet, kertoo yksi lukijoista.

Eräs nainen kertoo unohtaneensa viime vuonna siirtää kelloja. Hän meni ystävänsä luo kutsuille tunnin etuajassa. Ystävä ei kuitenkaan sanonut mitään, ja nainen huomasi paikan päällä virheensä. Nykyään hän on siirtänyt puhelimensa kellon vaihtumaan automaattisesti, kun kelloja siirretään.

Yksi mieslukija kertoo ärsyyntyneensä siitä, että ”tyhmät fb-kaverit kysyvät päivityksissään kellonaikaa”.  Muutama myös kertoo heräilleensä yöllä ja nukkuneensa huonosti - ”ja syytän siitä kellon siirtoja”. Viisareiden siirrolle ei yleisesti tunnu löytyvän ymmärrystä.

Myös useat asiantuntijat ovat viime viikkoina ottaneet kantaa kesä- ja talviaikaan. Asiasta on tehty myös kansalaisaloite, jonka takana on nyt ensimmäistä kertaa alan huippututkijoita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme