Mainos
Mainos

Yliopisto-opetusta hajautetaan koko viikolle

Yliopisto-opiskelijoille ja -opettajille on luvassa nykyistä enemmän töitä maanantaisin ja perjantaisin, kun opetustilojen vuokrat hinnoitellaan uudella tavalla. Uudessa järjestelmässä tilavuokrat ovat halvempia alku- ja loppuviikosta sekä iltaisin. Uusi hinnoittelu houkuttelee siirtämään opetusta myös kesään.

Maamme yliopistoissa maanantaina ja perjantaina on yleensä hiljaista, mutta keskellä viikkoa tilat ovat ylivarattuja. Opetusministeriö on vaatinut jo pitkään yliopistoja tehostamaan tilojen käyttöä. Ratkaisua haetaan nyt siirtämällä rahat ja vuokrausvastuu opetusta järjestäville laitoksille.

Joensuussa toimiin

Esimerkiksi Joensuun yliopistossa on kaavailtu, että tiloja vuokrattaisiin maanantaisin ja maanantaiaamupäivisin erityisesti, ehkä iltaisin yleisemminkin ja perjantai-iltapäivisin erityisesti vähän alennetulla vuokralla, kertoo Joensuun yliopiston vararehtori Teuvo Pohjolainen.

Joensuun yliopiston dekaanin Seppo Pasasen mielestä muuttuvaa hinnoittelua ei suinkaan ilolla tervehditä. Sen koetaan tuovan lisää byrokratiaa ja jäykistävän kuvioitten hoitoa ja työllistävän entistä enemmän.

Yliopistojen tilavuokrat eivät ole mitätön rahasumma. Pelkästään Joensuun yliopistossa vuokriin hupenee vuodessa noin 9 miljoonaa euroa.

(MYTV3)

(Kymmenen uutiset 09.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme