Mainos
Mainos

Yliopisto-opinnot käsittelyyn huomenna

Yliopiston opintoaikojen rajaus tulee ministerien käsittelyyn huomenna.

Ehdotus yliopisto-opintojen aikarajauksesta on tiistaina ensimmäistä kertaa sivistyspoliittisen ministerityöryhmän käsittelyssä. Opetusministeri Tuula Haatainen vahvisti viime torstaina, että hän aikoo viedä eteenpäin yliopisto-opintoihin ehdotettua aikarajausta.

Esityksessä aikaraja tulisi monilla maisteritutkintoa suorittavilla vastaan aikaisintaan yhdeksän vuotta opintojen aloittamisen jälkeen. Myös sen jälkeen myönnettäisiin lisäaikaa esimerkiksi sairauden, lapsen syntymän tai armeijan suorittamisen perusteella.

Ministerityöryhmään kuuluu Haataisen lisäksi kulttuuriministeri Tanja Karpela ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam. Ainakin RKP suhtautuu varauksella ehdotettuun aikarajaukseen.

Puolueen eduskuntaryhmä on jo aikaisemmin ilmaissut kantansa siihen, että se pitää opinto-oikeuden rajoittamista yhdeksään vuoteen vääränä keinona opintojen tehostamiseen. RKP kannattaa edelleen ns. passiivirekisterin käyttöönoton harkitsemista, kerrotaan puoluelähteistä. Kun opiskelijalla ei olisi riittävästi suorituksia, hänet sijoitettaisiin passiivirekisteriin. Sen seurauksena oikeus opiskelijaetuihin pantaisiin jäihin. Oikeus opintojen uudelleen aloittamiseen säilyisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme