Mainos
Mainos

Yliopisto-opiskelijoiden masennus lisääntyy

Masennus on yleisin yliopisto-opiskelijoiden mielenterveysongelma. Opiskelijoiden masennus on ylistynyt ja vakavasta masennuksesta kärsivien määrä on selvästi lisääntynyt, kertoo YTHS.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön mukaan varsinkin hoitoa vaativaa depressiota potevien opiskelijoiden määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Myös syömishäiriöt ovat lisääntyneet selvästi.
YTHS:n mukaan opiskeluaikana mielenterveydellisiä ongelmia aiheuttavat muun muassa itsenäistymiseen, oman identiteetin löytämiseen, ammattiuran selkiytymiseen ja parisuhteeseen liittyvät vaikeudet.

Usein masennus voi ilmetä erilaisina riippuvuuksina kuten alkoholin juomisena tai Internetin liiallisena käyttönä. Opiskelijoilla masennus näkyy myös opintojen jumiutumisena tai pysähtymisenä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot