Mainos
Mainos

Yliopisto-opiskelijoilla paljon vaivoja

Opiskelijat kärsivät päivittäin mm. vatsavaivoista, hartiakivusta ja väsymyksestä.

Yliopisto-opiskelijat oireilevat paljon. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) tutkimuksesta selviää, että 26 prosenttia miehistä ja 41prosenttia naisista kärsii päivittäin esimerkiksi psyykkisistä oireista, vatsavaivoista, niska- tai hartiakivuista tai väsymyksestä.

Tutkimuksen mukaan oireet eivät aina ole merkki sairauksista. Ne voivat olla viestejä monenlaisista asioista, jotka liittyvät opiskelijan elämänvaiheeseen, opiskeluun itseensä, elämäntyyliin ja ihmissuhteisiin.

Terveysongelmissa kietoutuvat usein yhteen fyysiset oireet, psyykkinen ylikuormitus, tyytymättömyys terveyspalveluihin ja opiskeluvaikeudet.

YTHS:n tuoreet tutkimustulokset julkistettiin tänään Helsingissä.Ne perustuvat vuonna 2000 tehdyn valtakunnallisen yliopisto-opiskelijoiden terveystutkimuksen aineistoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot