Mainos
Mainos

Yliopisto sulkee kohudosentti Bäckmanin sähköpostin

Ihmisoikeusaktivistina Venäjällä esiintyvän Johan Bäckmanin julkisuus alkaa olla suomalaisyliopistoille liikaa. Bäckmanilla on dosentuuri Helsingin, Turun ja Itä-Suomen yliopistoissa. Helsingin yliopisto kertoo selvittävänsä, onko dosentuurin peruminen mahdollista.

– Onhan meillä ollut aiemminkin dosentteja, jotka ovat töppäilleet, mutta harvoin on ratsastettu julkisuudessa juuri dosentti-nimikkeellä, sanoo Helsingin yliopiston rehtori Thomas Wilhelmsson.

Myös Oulun yliopiston rehtorin Lauri Lajusen mukaan tapaus on kiusallinen, koska ihmiset mieltävät, että Bäckmanilla on palvelussuhde yliopistoihin.

– Tietysti Bäckmanin toiminta on ikävää, sanoo Itä-Suomen yliopiston tieteellinen rehtori Jukka Mönkkönen.

Aikaisemmin dosentuuri oli virkasuhde, jonka saattoi purkaa. Nykyään dosentti on arvonimi, jota ei voi yksiselitteisesti poistaa.

Bäckman kertoo tiedotteessa saaneensa Helsingin yliopistosta viestin myös sähköpostitilinsä sulkemisesta. Yliopisto kertoo STT:lle syyksi, ettei Bäckman ole aikoihin opettanut yliopistossa.

Dosentuurin perumisselvityksestä kertoi ensin Keskisuomalainen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme