Mainos
Mainos

Yliopistoihin entistä vaikeampi päästä

Yliopistoihin on ollut tänä vuonna vaikeampi päästä kuin viime vuonna. Opetushallituksesta kerrotaan MTV:n uutisille, että tilanne johtuu kasvaneista hakijamääristä.

Tänään julkaistavien tietojen mukaan Suomen eri yliopistoihin haki tänä vuonna yhteensä 2500 ihmistä enemmän kuin viime vuonna.

Verrattuna viime vuoteen yliopistoihin pääsy on vaikeutunut eniten liikuntatieteelliselle koulutusalalle ja maa- ja metsätaloustieteelliselle koulutusalalle, jonne pääsi hakijoista neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna.

Tänä vuonna vaikeinta oli päästä sisään teatteri- ja kuvataidealalle, jonne otettiin ainoastaan muutama prosentti hakijoista.

Viime vuonna Ida Kurkela ei saanut opiskelupaikkaa luovasta opiskelutekniikastaan huolimatta. Katso Seitsemän Uutisista, miten Idan kävi pääsykokeissa tänä vuonna.

Katso Mari Haaviston juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot