Mainos
Mainos

Yliopistoille luvataan helpotuksia yritystoimintaan

Opetusministeri Tuula Haatainen kertoo, että yliopistot saavat jatkossa perustaa vapaammin yrityksiä ja ostaa osakkeita yrityksistä, jotka kaupallistavat niiden tutkimushankkeita.

Yliopistojen vapautta omaan yritystoimintaan ollaan lisäämässä. Opetusministeri Tuula Haatainen kertoi tänään Turussa, että yliopistojen mahdollisuuksia tukea tutkimustulosten hyödyntämistä parannetaan valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Yliopistot saavat entistä vapaammin perustaa yrityksiä tai hankkia osakkeita yrityksistä, jotka kaupallistavat tutkimustuloksia. Tutkimuksen ja siihen liittyvän innovaatiotoiminnan merkitys on Haataisen mukaan korostunut yliopistoissa viime vuosina. Samalla kun tutkimuksen rahoitusmahdollisuudet kasvavat, kasvavat myös odotukset tutkimustulosten hyödyntämiseen, opetusministeri muistutti.

-Yliopistojen tulee perinteisen tutkimus- ja opetustyönsä lisäksi hyödyntää tutkimustuloksiaan entistä enemmän. Niiden tulee myös kehittää yrittäjyystoimintaansa, Haatainen linjasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme