Mainos
Mainos

Yliopistoissa on entistä enemmän opiskelijoita

Suosituimpia ovat humanistinen sekä teknillis- ja luonnontieteelliset alat.

Yliopisto-opiskelijoiden määrä jatkaa kasvuaan. Tilastokeskuksen mukaan yliopistotutkintoon johtavassa koulutuksessa oli viime vuonna yhteensä 176 500 opiskelijaa, mikä on hieman enemmän kuin edeltävänä vuonna. Määrä on kasvanut tällä vuosituhannella liki 20 000 opiskelijalla.

- Nyt on menty pitkään kasvua näissä luvuissa. Mielenkiintoista nähdä, miten korkeakoulujärjestelmässä tulevina vuosina tapahtuvat muutokset vaikuttavat kehitykseen. On toki huomioitava, että siihen vaikuttavat monet muutkin seikat, kuten väestötekijät, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Vesa Hämäläinen.

Suosituimpia ovat humanistinen sekä teknillis- ja luonnontieteelliset alat. Ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä yliopistoissa kasvoi huomattavasti 500:lla yhteensä 5400 opiskelijaan.

Kaikista opiskelijoista alempaa korkeakoulututkintoa suorittavia oli vajaa neljännes ja ylempää korkeakoulututkintoa suorittavia reilut 60 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot