Mainos
Mainos

Yliopistoista valmistui ennätysmäärä

Yliopistoissa suoritettiin viime vuonna ennätysmäärä maisterin, kandidaatin ja tohtorin tutkintoja. Tutkintojen määrä ylitti myös opetusministeriön asettamat tavoitteet.

Ylempiä korkeakoulututkintoja suoritettiin yhteensä 11 345 ja tohtorintutkintoja 985. Tohtoreja väitteli näin kaksi kertaa niin paljon kuin vuonna 1990. Lisäksi alempia korkeakoulututkintoja suoritettiin 2 627 ja lisensiaatintutkintoja 819, kertoo Opetusministeriön KOTA-kanta (katso linkki jutun lopussa).

Sekavat käsitteet

Yliopistoissa suoritettavat tutkinnot ovat nykyisen tutkintoasetuksen mukaan edelleen korkeakoulututkintoja, vaikka yliopistolaki määrittelee kaikki korkea-asteen oppilaitokset ammattikorkeakouluja lukuunottamatta yliopistoiksi. Taideteollinen korkeakoulu, teknilliset korkeakoulut ja kauppakorkeakoulut ovat siis yliopistoja, joissa suoritetaan korkeakoulututkintoja. Ammattikorkeakouluilla on oma lainsäädäntönsä, ja niissä suoritetaan ammattikorkeakoulututkintoja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme