Mainos
Mainos

Yliopistojen hakijamäärät laskivat viime vuodesta

Yliopistojen hakijamäärät laskivat hieman viime vuodesta, hakijoita oli 1 700 vähemmän. Naisten osuus hakijoista nousi tänä vuonna 62 prosenttiin.

Hakijoiden määrä syksyllä alkavaan yliopistokoulutukseen laski hieman viime vuodesta. Tänä vuonna hakijoita oli noin 68000, kun heitä vuonna 2002 oli 69700.

Viime vuoden tapaan suosituimmaksi osoittautuivat humanistiset oppiaineet, joihin haki 13500 henkilöä. Kakkosena pysyivät yhä luonnontieteelliset aineet, joihin hakijoita oli noin 11000. Viime vuoden kolmanneksi suosituin ala, kasvatustieteellinen puolestaan putosi neljänneksi. Sen eteen on nyt kiilannut yhteiskuntatieteellinen ala runsaalla 10000 hakijalla.

Naisten osuus hakijoista nousi tänä vuonna 62 prosenttiin. Vain liikuntatieteisiin, kauppatieteisiin ja teknillisiin tieteisiin hakeneista alle puolet oli naisia. Eläinlääketieteelliseen hakeneista naisia oli peräti 93 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot