Mainos
Mainos

Yliopistojen hakijamäärät laskussa

Hakijamäärät laskivat muun muassa liikunta- ja eläinlääketieteellisellä alalla ja kasvoivat esimerkiksi hammaslääketieteellisellä alalla.

Yliopistoihin hakeneiden määrä on laskenut hieman yli tuhannella viime vuodesta.

Tänä vuonna hakijoita oli kaikkiaan 67 200 mukaan lukien maisteriohjelmat, ulkomaalaisvalinnat sekä avoimen väylän kautta hakijat.

Liikuntatieteellisellä alalla hakijoiden määrä oli melkein viidenneksen viimevuotista pienempi. Myös farmasian, eläinlääketieteellisen, musiikkialan ja oikeustieteellisen hakijamäärät laskivat 10 prosenttia viime vuodesta.

Sen sijaan hammaslääketieteellisellä alalla hakijamäärä kasvoi 13 prosenttia edellisvuodesta. Terveystieteissä ja kauppatieteellisellä alalla hakijamäärä kasvoi kahdeksan prosenttia.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut julkistavat syksyllä alkavien koulujen valintatulokset viimeistään 21. heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot