Mainos
Mainos

Yliopistojen hakijamäärät nousivat

Yliopistoihin haetaan aikaisempaa vilkkaammin. Syksyllä 2004 alkaviin koulutusohjelmiin pyrki yli 71000 hakijaa, mikä on yli 3000 enemmän kuin vuosi sitten.

Aloituspaikkoja yliopistoihin on tarjolla yhteensä noin 23 600. Suosituimpia koulutusaloja olivat humanistinen, yhteiskuntatieteellinen, luonnontieteellinen ja kasvatustieteellinen ala.

Suurin osa hakijoista pyrki yliopistoon ylioppilastutkinnon pohjalta. Ammatillisen tutkinnon perusteella yliopistoon hakeneita oli yli 2500.

Naisten osuus hakeneista on ollut pitkään yli 60 prosenttia, näin myös tänä vuonna. Ääripäitä edustavat teknillistieteellinen ja eläinlääketieteellinen ala, joista edellisessä naisten osuus hakeneista on 26 ja jälkimmäisessä 93 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot