Mainos
Mainos

Yliopistojen rahoitus kuohutti eduskuntaa

Eduskunnassa käytiin tänään kuuma välikysymyskeskustelu. Opposition mielestä hallituksen ajama yliopistouudistus vie koko yliopistolaitoksen ojasta allikkoon.

Oppositio syytti hallitusta yliopistojen uhraamisesta bisnesrahalle.

- On perin kummeksuttavaa, että hallitus antaa yliopistolle vallan yksityistää tai ainakin osittain yksityistää itse itsensä, jos niin haluavat. Tällaista hallintokulttuuria on tavattu lähinnä entisen Neuvostoliiton murtuessa, sanoi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov.

Hallitus vakuutti, ettei yksityisraha vähennä valtion satsausta yliopistoihin ja leimasi välikysymyksen väitteet vääristelyksi.

Opposition huoli oli, ettei muille kuin hallituksen ajamalle innovaatioyliopistolle jää käytännössä mitään jaettavaa.

Opposition väitteet saivat hallituksen keskeiset ministerit takajaloilleen. Opetusministeri Sari Sarkomaa syytti demareita valehtelusta.

- Siitä huolimatta, että moneen kertaan on todettu, ettei lisärahoituksen saaminen yliopistoihin ole yksityisrahoista kiinni, te puhutte täällä muunneltua totuutta.

Hallituksessa ihmeteltiin demarien roolia, kun opetusministeri Antti Kalliomäki pani aikoinaan koko uudistuksen liikkeelle.

Kalliomäki suuttui ja käveli puheenvuoronsa jälkeen ulos salista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme