Mainos
Mainos

Yliopistojen varainhankinta on vasta alkutekijöissään

Yliopistojen varainkeruu on alkanut lupaavasti, mutta opinahjojen tavoitteista ollaan vielä kaukana, selviää Keskisuomalaisen tekemästä kyselystä.

Aalto-yliopisto on tähän mennessä onnistunut keräämään ehdottomasti suurimman potin.

Yliopistot ovat keränneet yrityksiltä ja muilta tahoilta tähän mennessä reilut 147 miljoonaa euroa.

Valtio on luvannut antaa jokaista yliopiston itse keräämää euroa kohti vastinrahaa 2,5 euroa. Tähän asti kerätyistä rahoista yliopistot olisivat siten saamassa valtiolta lähes 368 miljoonaa euroa.

Valtion porkkana on voimassa vuoden 2010 loppuun asti ja koskee yksityiseltä sektorilta saatua rahoitusta. Säätiöyliopistoille annettu määräaika on vuoden pidempi.

Keskisuomalaisen mukaan monien yliopistojen varainkeruukampanjat ovat vasta käynnistymässä. Esimerkiksi Helsingin ja Tampereen yliopistojen varainkeruu on vasta alkutekijöissään.

Sen sijaan säätiöpohjaiset yliopistot erottuvat lehden tekemässä vertailussa jo selvästi. Aalto-yliopisto on saanut tähän mennessä kasaan 112 miljoonaa euroa ja Tampereen teknillinen yliopisto 30 miljoonaa euroa.

Keskisuomalaisen sähköpostitse tekemään kyselyyn vastasi 18 yliopistoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme