Mainos
Mainos

"Yliopistojen vitamiinipäätelmät nuoleskelevat rahoittajia"

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan Itä-Suomen ja Minnesotan yliopistojen tekemässä vitamiinien ja ravintolisien terveyshaittoja mittaavassa tutkimuksessa on tullut ilmi virheellistä tietoa. Hänen mukaansa maailmalla on jopa naureskeltu tutkimuksen tuloksille, joissa ilmaistaan ravintolisien lisäävän kuolemanriskiä.

–Nyt käydään Yhdysvalloissa sellaista sotaa, jossa halutaan kieltää vitamiinien vapaa myynti. Juuri silloin masinoidaan tällaisia typeriä tutkimuksia, Heikkilä lataa.

Tutkimuksesta tehdään vääriä päätelmiä

Heikkilän mukaan yliopistojen tutkimuksen tarkoitusperät ovat jossakin muualla kuin ihmisten varoittamisessa ravintolisien käytöstä.

–Tässä on sellainen juttu, mikä tavanomaisesti tapahtuu "tieteellisissä" tutkimuksissa. Tutkijoiden päätelmät yrittävät nuoleskella rahoittajia, ja tehdä sellaisia päätelmiä joita tutkimuksen tuloksista ei voida oikeasti tehdä. Kaverihan väittää tutkimuksessa sellaisia asioita, jotka ovat todellisuudessa täysin päinvastaisia.

Tutkimuksen motiivit epäilyttävät

Heikkilä ihmetteleekin, kuinka vastaavanlaisia tutkimuksia edes nykypäivänä tehdään. Hän myös moittii yliopistoja osaamattomuudesta.

–Kun kyseessä on Itä-Suomen yliopisto, voi sanoa että heillä ei ole harmainta aavistustakaan, kuinka kunnon tutkimus tehdään, tai kuinka tilastoja käytetään tutkimuksessa.

Miehen mukaan epämääräisistä lähtökohdista aloittaessa, ja tarkkaa tilastollista analyysiä käytettäessä asiat tapaavat mennä usein pieleen.

–Tutkimuksissa pitää olla tarkat lähtökohdat, joita voidaan sitten analysoida. Tutkimus on tehty virheellisesti, ja herää epäilys siitä, mitkä ovat tutkimuksen motiivit. Minun mielestäni tutkimus on ajoitettu aika tarkasti, sillä Yhdysvaltain senaatissa käydään läpi juuri tätä vitamiiniasiaa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme