Mainos
Mainos

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun portit aukeavat jatkossa samalla haulla

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haetaan tulevaisuudessa samalla haulla.

Uudistuksessa ammattikorkeakoulujen neljä sähköistä hakujärjestelmää ja yliopistojen yksi sähköinen hakujärjestelmä yhdistetään yhdeksi korkeakoulujen hakujärjestelmäksi vuonna 2014.

Hallitus antoi keskiviikkona esityksensä yliopistolain ja ammattikorkeakoululain uudistamisesta. Tarkoituksena on korkeakouluopintoihin pääsyä ja tehostaa koulutusjärjestelmän voimavaroja.

Ensimmäistä opiskelijapaikkaa hakevien asemaa parannetaan. Kumpaankin lakiin lisätään määräys, jonka mukaan osa haettavista opiskelijapaikoista voidaan varata niille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet korkeakoulututkintoa tai eivät ole ottaneet vastaan opiskelupaikkaa.

Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto on tyytyväinen uudistukseen. Hänen mielestään yhteinen sähköinen hakujärjestelmä on tervetullut selkeytys hakijoiden kannalta. Hakusumaa ei sekään vielä ratkaise.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot