Mainos
Mainos

Yliopistorehtorit tyytyväisiä opiskelijamääriin

Suomen yliopistojen rehtorit haluavat säilyttää yliopistojen aloituspaikkamäärät ennallaan. Väli-Suomen sanomalehtien julkaisemassa kyselyssä 13 rehtoria 17:stä pitää nykyistä paikkamäärää sopivana. Kolme rehtoria puolestaan vähentäisi aloituspaikkoja ja yksi lisäisi. Loppuja neljää rehtoria ei tavoitettu kyselyyn.

Rehtoreista moni olisi kuitenkin valmis tasapainottamaan koulutuspaikkojen määrää paremmin työvoimatarvetta vastaavaksi.

Rehtorit pitävät myös tohtorikoulutuksen määrää sopivana. He eivät pelkää, että lisääntynyt yliopisto-opetus heikentäisi opinnäytetöiden tasoa. Kuuden mielestä se on jopa parantunut viime vuosina.

Ulkopuolista rahoitusta rehtorit eivät pidä uhkana, mutta heidän mielestään sen keskittyminen tietyntyyppiseen tutkimukseen voi kaventaa tutkimuskenttää vapaan perustutkimuksen kustannuksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme